Blackie & The Oohoos – Blackie & The Oohoos

Blackie & The OohoosTwee zusjes, Loesje en Martha Maieu, met zoete stemmetjes en lang, zwart haar. Recht afgeknipte pony, diadeem, fifties-jurkje. Plus zingende zaag, accordeon, slide-gitaar en ukelele. De liedjes gaan over mannen in Reno die graag Little Nemo genoemd willen worden, over duivelskinderen en tortelduifjes. Maar eigenlijk gaan ze over uitgestelde seks: ‘You’re the finger on the trigger and you’ll never let me go,’ zingen de zusjes. En ‘Baby boy, pretty boy, smarty you are all I need/Go down, go down with me and feel the heat.’ Of is het mijn dirty mind die zich hier verraadt? De vijfmansband komt uit België, waar wel meer groepen kunstig balanceren tussen feeëriek en duister – neem Soy Un Caballo, neem The Ideal Husband, neem Eva de Roovere. De laatste coverde namelijk Shivaree, en dat is weer een goede buitenlandse referentie. Muziek voor bij een flakkerende kaars, voorafgaand aan een bizarre droom.


mij=DIA / Bertus

3 reacties

  1. Lut

    Geweldig debuut en kijk uit naar de releaseshow op 2 December @ Brakke Grond in A’dam.
    De itunes link gaat naar een compleet verkeerde band, ook een Blackie maar zeker niet Blackie & the Oohoos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven