Indian Jewelry – Totaled

Indian Jewelry - TotaledEr waart een spook door muziekland – het spook van de wedergeboorte. Alle grote machten van muziekland hebben zich in de drijfjacht op de revival verbonden, disco, baardfolk, psychedelische rock, shoegaze en de new wave. Alle grote machten accepteren de macht van de revival. En allemaal lijken ze die de afgelopen jaren te doorlopen. Al dan niet in een mengvorm van verschillende muzikale renaissances. En ook Indian Jewelry behoort tot deze machtige stroming van wederopstanding, in het geval van deze Amerikanen een psychedelische kruising van dark en new wave. Met echo’s van Bauhaus, Joy Division, Siouxie And The Banshees in een reverbmachine gegooid om er een extra fantoomgeluid aan te geven hint het gezelschap soms wel heel erg naar de underground van de laat jaren ’70, begin jaren ’80. Dit zeker in combinatie met de gebruikte drumcomputer, die klinkt als of de eerste computer nog moest worden uitgevonden. Dat neemt niet weg dat Totaled en erg fijn en beknellend dark wave plaatje is geworden. De citaten uit het verleden zijn evident, maar er wordt uit zoveel verschillende bronnen geciteerd dat de ontstane collage wel degelijk een eigen geluid vormt. Soms vervreemdend, vaak beangstigend, als of het spook van de wedergeboorte werkelijk door de kamer heen waart. Klaar om je de adem te ontnemen, maar dat – helaas – nooit echt doet.


mij=We Are Free / Konkurrent

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top