Kings Of Leon – Come Around Sundown

Kings Of Leon - Come Around SundownOp de Twitter werd er gevraagd waar onze Kings Of Leon-recensie bleef. En ik dacht, laat ik ons publiek eens op haar wenken bedienen. Ik vroeg daarom op onze interne mailinglist wie er zin had om over de nieuwe cd van Kings Of Leon heen te plassen. De reacties waren een beetje zoals ze zijn wanneer je vraagt wie er de wc schoon wil maken. Alles behalve enthousiast. Gr.R. wilde het alleen doen als er ook reggae op zou staan. Campking mopperde dat zijn azijn al op was voor vandaag. DubbelMono was na drie liedjes afgehaakt en had besloten het daar maar bij te laten met de trieste conclusie dat het zo’n saahaaie band geworden was. Ludo fluisterde dat ‘ie die neppe gospel-single stiekem leuk vond. Verder zijn vingers er aan branden leek ’em niet verstandig. André brak zich er vooral het hoofd over waar die arme Laura Jansen haar volgende hit vandaan moest halen. En dan was er ook nog Ramon. Hij had Come Around Sundown via de Spotify gedraaid. Al was hij al lang weer vergeten hoe dat klonk. Hij gaf daarna nog een doorwrochte, zakelijke analyse en bestempelde ze als arrogante luie megalomane lamzakken. Oei, daar sta je dan met je goede wil om je lezerspubliek te pleasen. Ik krabde me achter de oren, zuchtte een keer diep en slingerde de Spotify zelf aan. Vooruit dan. De eerste drie platen van Kings Of Leon vond ik tenslotte toch hartstikke leuk? Nog voordat de eerste keer reclame langs kwam over een nieuwe anti-retro Citroën was bij mij de goede zin al in geen velden of wegen meer te vinden. De Kings Of Leon zijn op Come Around Sundown definitief verworden tot een zaadband die alleen maar lijkt te jagen op een nog grotere hit, maar daar geen moment in slaagt. Er knapte definitief iets bij “Back Down South”. Een ronduit vervelend pathetisch liedje dat ellendig mijmert en giebelgesprekjes heeft aan het eind. De stem van Followill gaat ook steeds meer irriteren. Net als de knetterharde vieze drumsound. “Radioactive”, “No Money” het zijn vast liedjes die het leuk doen in met klapvee gevulde Ahoys of Arena’s, mij maken ze intens narrig. Ze zoeken het verder maar uit.


mij=RCA / Sony

9 reacties

 1. Het zou me niet eens verbazen als ze binnenkort over dolfijnen beginnen te jammeren. Waardeloze kutplaat. Een kutband was het al sinds de vorige cd.
  ook ik ben er klaar mee, wat een saaaaaaaaie stadionact is KOL geworden zeg. Bijzonder klote dat die vervelende tekst van ‘Radioactive’ in m’n kop blijft zeuren, hellup!
  En dat er nog maar veel duiven hun cloaca niet onder controle kunnen houden!
  Lol, zo’n review. Ik hou er van.
  En ik zet de plaat gelijk even op, ben nu toch wel benieuwd.
  @tbeest: ramptoerist?
  @André: nieuwsgierig 🙂 Maar het was niet veel nee, haha.
  Tjezus, staan die pipo’s nog op Pinkpop als afsluiter ook. Kan iedereen mooi op tijd naar huis 🙂 Of zijn duiven over laten vliegen.
  Problemen bij de koningen http://www.nme.com/news/kings-of-leon/58356

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven