WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-36d665-99bb-597e.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Tarja – What Lies Beneath – File Under: New Music

Tarja – What Lies Beneath

Tarja-WhatLiesBeneath.jpg

Het nieuwe solo-album What Lies Beneath van Tarja Turunen opent met het experimentele, theatrale en afwisselende nummer “Anteroom Of Death”, waarop ze wordt bijgestaan door de vocalisten van Van Canto. Over het algemeen is het een rustig overkomende cd geworden, wat met name door haar zang komt. Maar maak je je maar geen zorgen, de muziek bevat nog meer dan voldoende metal dankzij de stevige drums en snerpende gitaren die genoeg worden ingezet. Het welbekende klassieke stemgeluid van de sopraan voert uiteraard de boventoon, maar de nadruk ligt zeker niet teveel of enkel en alleen daarop. De elf nummers zorgen voor bijna een uur aan muzikale diversiteit. Van rustige, klassieke, ingetogen ballades tot stevige en bombastische knallers. Haar muzikale link met haar Nightwish-verleden is nog ruim voldoende aanwezig. De folky invloeden en orkestrale partijen ontbreken dus niet. Naast Van Canto heeft Tarja ook de hulp ingeroepen van Phil Labonte (All That Remains) op het nummer “Dark Star” en niemand minder dan gitaarvirtuoos Joe Satriani op “Falling Awake”. Een goede, aangename cd, waar ik niet veel minpunten in kan ontdekken, de nummers zijn keurig verzorgd, afwisselend en in balans.


mij=Vertigo / Universal

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven