Volbeat – Beyond Hell Above Heaven

Volbeat - Beyond Hell Above HeavenIn mijn recensie over het vorige album van Volbeat deed ik al mijn beklag dat het allemaal erg radiovriendelijk begon te worden. Nu met hun nieuwe album Beyond Hell Above Heaven krijg ik mijn gelijk. Want de heren hebben zelfs een single, “Fallen”, die zelfs door Coen en Sander op 3fm wordt gedraaid. Toch vind ik dat ik dit album een eerlijke kans geven ondanks deze valse start. Helaas wordt bij een eerste luisterbeurt mijn eerdere gevoel toch weer bevestigd. Volbeat is mij metalgewijs kwijt. Neem nou opener “The Mirror And The Reaper”. Stevig en lekker nummer, totdat de slidegitaar er op ongepaste wijze in komt. “Heaven Nor Hell” (incluis mondharmonica) zou een commerciële Greenday-single geweest kunnen zijn. En zo heb ik bijna op elk nummer wel wat op aan te merken. Productioneel is het ook nog steeds alsof je tegen een muur van gitaren oploopt met daar bovenop het galmende stemgeluid van Michael Poulsen. Het enige nummer dat hiervan afwijkt is “Evelyn” waarop Mark ‘Barney’ Greenway van Napalm Death de grunts voor zijn rekening neemt en wat dit dan ook tot het beste nummer van de cd maakt. Volbeat zal met deze nieuw gekozen weg vast veel meer fans op de festivalweide voor zich winnen maar mij, fan van het eerste uur, raken ze steeds meer kwijt. Daar kan het afsluitende “Thanks” waarin iedereen die Volbeat support gaf bedankt wordt, niks meer aan veranderen


mij=Universal

4 reacties

 1. Rubenz

  Danny, jij moet een echte ‘metalhead’ zijn. ‘t is al snel te soft hè. (Maar wel alle Iron Maiden albums in de kast, toch?)
  Ik ben niet vies van een potje metal, maar ik vind dit ook écht wel goed. Het is alleen niet de topper waar ik op hoopte. ‘t is een ok album, met enkele uitschieters, waaronder de single, Heaven Nor Hell, en één nummer wat ik altijd skip (Evelyn).
  Afsluiter Thanks vind ik trouwens ook een zwaktebod, misschien is het de leeftijd en het vaderschap/ gezinsleven wat mij nuchter maakt, maar die tekst is tenenkrommend kinderachtig!

 2. Danny

  Als je het debuut luistert en dan deze 4e zie je toch wel een duidelijke softere (commerciele) lijn hoor. En dan hoor ik inderdaad liever de eerste. En ik heb geen enkel volwaardig Maiden album in de kast. Die hadden wel een paar goede nummers maar een heel album trek ik ook niet.

 3. Rubenz

  Danny, jij moet een echte ‘metalhead’ zijn. ‘t is al snel te soft hè. (Maar wel alle Iron Maiden albums in de kast, toch?)
  Ik ben niet vies van een potje metal, maar ik vind dit ook écht wel goed. Het is alleen niet de topper waar ik op hoopte. ‘t is een ok album, met enkele uitschieters, waaronder de single, Heaven Nor Hell, en één nummer wat ik altijd skip (Evelyn).
  Afsluiter Thanks vind ik trouwens ook een zwaktebod, misschien is het de leeftijd en het vaderschap/ gezinsleven wat mij nuchter maakt, maar die tekst is tenenkrommend kinderachtig!
  Als je het debuut luistert en dan deze 4e zie je toch wel een duidelijke softere (commerciele) lijn hoor. En dan hoor ik inderdaad liever de eerste. En ik heb geen enkel volwaardig Maiden album in de kast. Die hadden wel een paar goede nummers maar een heel album trek ik ook niet.
  Tjsa, de meeste bands ontwikkelen zich (gelukkig).
  Volbeat voor jou helaas blijkbaar niet in de goeie richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven