Warpaint – The Fool

Warpaint - Exquisite Corpse / The FoolCompleet overdonderd was ik. Totaal blown away zoals dat zo mooi heet in het Engels. Op het Walk the Line festival in Den Haag eerder dit jaar gaven vier ietwat zonderlinge dames uit Los Angeles een weergaloos optreden. Volgens mij kende niemand in het publiek ze, maar na het laatste nummer wilde iedereen ze wel opvreten. Het nylon tasje met wat exemplaren van hun debuut Exquisite Corpse was in no-time uitverkocht. Deze door Red Hot Chili Pepper John Frusciante gemixte EP bevat de eerst opnames van Warpaint uit 2007. De experimentele muziek met zweverige zang van de EP is op debuutalbum The Fool verder uitgewerkt en geperfectioneerd. Er wordt minder gebruik gemaakt van allerlei geluidseffecten, waardoor de mooie samenzang beter uit de verf komt en The Fool net iets minder weird is dan Exquisite Corpse. Muzikaal doet het album me vooral denken aan Ataxia, het project van Frusciante en Josh Klinghofer. Onheilspellend, experimenteel en vooral heel bijzonder is de zang van de vier. De verschillende stemmen volgen zelden exact dezelfde melodielijn en de kinderlijke en nonchalante toon op sommige nummers doet spooky aan. Luister maar eens naar het enge koortje aan het begin van “Composure”. Een opvallend nummer is “Baby” omdat het akoestisch, ingetogen maar toch donker en dreigend is: ‘Don’t you call anybody else baby, because I’m your baby still’. Dat je het maar weet. Mooi en eng, dat gaat prima samen in het geval van Warpaint.


mij=Rough Trade / Konkurrent

8 reacties

 1. Stonehead

  Prachtig album, werkelijk een aanrader! Bedankt.
  Ik zie, ik zie.. ‘m op Spotify staan.
  @tbeest: zo beter? 🙂
  Wow, u draait, wij vragen 😉 Het was meer dat ik ‘m op Spotify zag staan. En volgens mij had ik er wel eerder naar gezocht en toen niet gevonden. Vandaar de tip. Maar waarom leg ik dat uit.
  Het komt wel vaker voor dat FU nét eerder over een plaat schrijft dan dat-ie op Spotify staat. Dit soort tips zijn dus best heel welkom. Dank.
  “Majesty” van heel dichtbij:
  http://www.youtube.com/watch?v=P32tdGuYEiY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven