AC Berkheimer – We Tell Them Tonight

AC Berkheimer - We Tell Them TonightMet een typisch Hollandsche nuchterheid schrijft de Rotterdamse band op MySpace: ‘we just like playing music and this is what it sounds like when we do… so listen to it and make up your own mind’. Oké, dat gaan we dan maar even doen. We luisteren naar het tweede album van het viertal. Tien nummers, keurig verdeeld over twee kanten, op vinyl dan tenminste. De zelfbenoemde shoegazers brachten na hun debuut in 2008 eerder dit jaar nog een prima EP uit en nu is er dus een volledige opvolger. Ik kan natuurlijk wel weer alle invloeden gaan opnoemen, alle helden uit de alternatieve hoek die hebben bijgedragen aan het geluid van AC Berkheimer, maar ik kan ook meteen zeggen dat We Tell Them Tonight gewoon een heerlijke, perfect uitgevoerde indieplaat is. Na een relaxed begin met de lekker kalme zang van Valentijn vliegt de band scheurend uit de bocht op “Saturday” en “The M”. Het zijn met name de fraaie wisselwerking tussen de mannen- en vrouwenstem en de combinatie van sfeervolle en stoere nummers die het album zo sterk maken. Opvallend en lovenswaardig is de keuze van de band om het medium cd maar gewoon helemaal te passeren voor deze release. Gewoon op iTunes te koop of op vinyl met een gratis download-linkje. Helemaal goed.


mij=Subroutine

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven