Atlantic Pacific – Meet Your New Love

Atlantic Pacific - Meet Your New LoveSoms zijn bandnamen zo stom dat een band eigenlijk helemaal geen succes meer verdient. Waarschijnlijk konden ze gebogen over de Grote Bosatlas niet kiezen voor welke oceaan ze moesten gaan, dus dan maar gewoon allebei. Suf. Maar desondanks ben ik al halverwege de opener compleet om: Meet My New Love! Het debuut van Atlantic/Pacific bevat heerlijk dromerige folkpop van Garrett Klahn en John Herguth, twee artnerds uit Brooklyn. Lekker loom gitaargeluid en het soort samenzang dat in eerste instantie lange baarden doet vermoeden. Een sound die sterk doet verlangen naar een lekker luie avond op de bank met knapperende haardvuur op de achtergrond. Een wonder dat dit soort muziek afkomstig kan zijn uit een stad waar iedereen altijd haast heeft. Tijdens de tien nummers van Meet Your New Love lijkt de tijd even stil te staan en niets nog echt belangrijk te zijn. Op “Ship to Shore” neigen de heren richting ambient, maar de weldadige rust en prettig omfloerste zang blijft. Uit de tekst van het traditioneel folky “Picture Perfect” blijkt waar hun hart eigenlijk ligt: ‘I can taste California, I feel the wind in my hair’. Dit soort relaxte gasten hebben inderdaad niets in New York te zoeken, ze wonen gewoon aan de verkeerde oceaan… ah, daar viel een kwartje!


mij=Arctic Rodeo / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven