British Sea Power – Zeus EP

British Sea Power - Zeus EPOmdat het nog even wachten is op het nieuwe album van British Sea Power, Valhalla Dancehall, dat begin 2011 uitkomt, worden we getrakteerd op een EP met acht nieuwe nummers. Afgezien van de sombere, instrumentale soundtrack bij de documentaire Man of Aran is dit de eerste nieuwe muziek van BSP sinds het geweldige Do You Like Rock Music? uit 2008. Bij de opener Zeus lijkt het erop dat de band het roer behoorlijk heeft omgegooid. Zeus is gehaast, schreeuwerig, rommelig, springerig en heeft enkele zeer plotselinge en verwarrende wendingen. Het experiment en venijn lijkt volop terug, al wordt bij de volgende nummers flink gas teruggenomen. Bij “Cleaning Out The Rooms” keert de grimmige en onheilspellende sfeer van Man of Aran even terug en een groter verschil met de opener is nauwelijks denkbaar. Zeus is een plaat van zeer grote contrasten en het lijkt erop dat de band vooral wat probeersels heeft willen uitbrengen, zoekend naar de juiste toon voor het nieuwe album. Dat een dergelijk allegaartje dan een schitterend nummer als “Bear” bevat, bewijst maar weer dat British Sea Power een groot en goed bewaard geheim is. Aan niemand doorvertellen graag.


mij=Rough Trade / Konkurrent

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven