Gold Panda – Lucky Shiner

Gold_Panda-Lucky_Shiner.jpgLucky Shiner is de eerste grote plaat van Gold Panda, maar deze hippe Londenaar heeft al van zich laten horen met een paar fijne ep’s waardoor hij al snel een veelgevraagde naam werd in het remix-circuit. Bloc Party, Simian Mobile Disco, HEALTH, The Field: het zijn niet de minste vrienden voor een jonge knoppendraaier. Met zo’n vliegende start moet Gold Panda wel beschikken over een paar gouden vingers. Lucky Shiner is het bewijs. Een album vol prettig knisperende electronica, met royale eclectische bewegingen uitwaaierend van minimal house tot ambient techno, hier en daar experimenteel met dromerige jazzy breaks, maar altijd lichtvoetig. Liefhebbers van pak ‘m beet Caribou, Flying Lotus, Four Tet en The Field kunnen hiermee prima uit de voeten. Maar dat is niet nog alles. De muziek voelt weldadig warm aan en dat is te danken aan het gebruik van exotica, opgepikt toen Gold Panda een jaar in Japan woonde en andere verre reizen maakte. Analoge geluiden van marimba’s, xylofoons, Congolese vingerpiano’s en oosterse stemmen worden spaarzaam maar effectief toegevoegd waardoor het allemaal een werelds tintje krijgt en een warm, kloppend hart van goud. Ik reserveer alvast een bescheiden plekje op mijn jaarlijst.


mij=Notown / Ghostly International

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top