Gone Bald – Waiting It Out

Gone Bald - Waiting It OutToen twee van de drie bandleden van Gone Bald het voor gezien hielden had ik verwacht dat het einde oefening zou zijn voor deze geniale Amsterdamse noiseband. Ik had duidelijk buiten Razorblade Jr gerekend. Dit van oorsprong uit Kroatië afkomstige noisekonijn laat zich niet zo maar uit het veld slaan. Hij bedacht dat je ambachtelijke noise ook prima met zijn tweeën kon maken en rekruteerde alleen Sultan Battery als nieuwbakken drummer. Waiting It Out laat horen dat Razorblade Jr. daar helemaal gelijk in had. Je hebt genoeg hippe tweepersoonsbandjes tegenwoordig, maar zo’n bak geweldige herrie over je heen storten zoals Gone Bald op deze nieuwe cd laat horen, dat kan ik me van een ander niet heugen. Gone Bald klinkt op Waiting It Out weer als tot op de tanden bewapend. Wat echter wel opvalt is dat de in de langere stukken op de cd Razorblade Jr. wat meer ruimte geeft aan zichzelf door net iets minder vol gas zijn scheermessen over je heen te storten. Dit geeft je als luisteraar overigens niet gelijk meer bewegingsruimte hoor, de druk die de twee op je uitoefenen wordt gewoon wat gevarieerder ingevuld. Daardoor wint Gone Bald alleen nog maar aan meer aan kracht. Want aan de andere kant zijn de messen vlijmscherp geslepen en snijdt de immer tot op de tanden gewapende sound van de gitaar van Razorblade Jr. lelijke papercuts in je trommelvliezen. En dan krijg je er gratis nog niet eens de donderende drums van Sultan Battery overheen. Wat een band. Wat een plaat. Wederom.


mij=Narrominded

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven