Gregory And The Hawk – Leche

Gregory And The Hawk - LecheLeche, het derde album van het New Yorkse eenvrouwsding Gregory and the Hawk, opent magistraal met “For The Best.” Een ingetogen zwoelzang in de geest van Isbells en Cat Power waarvan de tekst je achteloos terugteleporteert naar een middelbareschoolromance. ‘I really want to find a bar/ And mix the fear up with a friend/ Plant a joke kiss on your arm/ And give you skull tattoos in pen/ I want to know, do I dance inside your head?’ In een paar zinnen, en zingend met een stem die maar geen emoties wil tonen, weet Meredith Godreau je terug te zingen naar tijden waarin alles groen was. Steelse blikken tijdens wiskunde, stiekeme kroegjes en sigaretjes en die eeuwige onzekerheid over wat De Ander voelt, vindt en wil. Godreau is er in geslaagd die sfeer van veronderstelde, vermoedde maar nergens bevestigde gevoelens en verlangens tot een plaatlengte op te rekken. Haar bijna monotone stem en minimale instrumentatie zijn als een lege kleurplaat, die je in je hoofd gretig inkleurt. De liedjes worden helaas nergens meer zo bezwerend als de gefluisterde album-opener, maar Leche boeit van begin tot eind. Al is het alleen maar vanwege de hemels mooie stem van Godreau.


mij=Fat Cat / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven