I Blame Coco – The Constant

I Blame Coco - The ConstantWat had het toch mooi kunnen zijn. Eliot Paulina ‘Coco’ Sumner (juist ja, de dochter van Sting) werd in januari 2009 door de Engelse pers nog uitgeroepen tot de ‘act to watch’. Dat was toen ze nog lekker op reggae gebaseerde liedjes maakte (net als papa) . Haar demo’s vlogen over het net en dat beloofde in ieder geval veel goeds. En toen werd het lang stil. Die stilte werd begin dit jaar doorbroken door de single “Caesar” (met Robyn), wat meteen aangaf dat I Blame Coco met haar debuut The Constant een hele andere richting op zou gaan. Want van de vrolijke reggaeliedjes is nog weinig overgebleven. Waarschijnlijk om de vergelijking met haar beroemde vader tegen te gaan, maar dat heeft er niet toe geleid dat het materiaal er beter op geworden is. De gekozen stijl is namelijk het popliedje doorspekt met electro, zoals we dat kennen van La Roux en Little Boots. Alleen zijn die daar net iets beter in. Toegegeven, nummers als “The Constant”, “Quicker” en de vorige single “Selfmachine” blijven wel makkelijk hangen. Maar om daar vervolgens een electroversie van Neil Young‘s “Only Love Can Break Your Heart” tegenover te zetten is een absolute schande. Eerder dit jaar vroeg ik halfbroer Joe Sumner of hij wist wanneer het langverwachte debuut van I Blame Coco zou uitkomen. ‘Er wordt teveel geproduceerd’ was zijn antwoord met een afkeurende blik. Helaas heeft hij zijn gelijk gekregen.


mij=Island / Universal

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven