Lloyd Cole – Broken Record

Lloyd Cole - Broken RecordOoit was hij de ideale schoonzoon. Inmiddels is hij de ideale schoonvader. Lloyd Cole is een nette, grijze heer geworden die het liefst zijn tijd doorbrengt op de green of voor zijn computerscherm: ‘Today I’m a folk singer, songwriter, web designer and award-winning journalist.’ Het is een leven met weinig glamour en ook weinig geld, maar Cole is tevreden met wat hij heeft, zoals onlangs bleek uit een leuk stukje van zijn hand in de Independent: Life After Fame. Zijn nieuwe album Broken Record werd voorgefinancierd door duizend fanatieke fans en we mogen ze dankbaar zijn. Het album laat horen dat Lloyd Cole het nog steeds in zich heeft om liedjes te schrijven die weliswaar braaf, maar bovenal onweerstaanbaar melodieus en meeslepend zijn. ‘Not that I have that much dignity left anyway’, zingt hij op de opener “Like a Broken Record” en niets is minder waar. Met dit album bewijst Cole dat hij met het grootste gemak uit de schaduw van Rattlesnakes kan stappen. De elf nummers op Broken Record neigen hier en daar naar country, maar bevatten daarvoor te weinig echte heartbreak. Daar is de man overduidelijk gewoon te gelukkig voor. ‘How am I going to deal with the double despair? Double Happiness!’ , luidt het op de afsluiter. Point made.


Mij=XIII Bis / Suburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven