New Cool Collective – In Concert

New Cool Collective - In ConcertRaar. In Concert wordt door de platenmaatschappij ronkend aangekondigd als het eerste live-album van New Cool Collective in het vijftienjarig bestaan van de band. Dat verbaast mij. Ik heb in mijn cd-kast bij de N toch echt Big Band Live staan. Het zal ’em wel zitten in het verschil in grootte tussen de Big Band-versie van de band en de doordeweekse kleine versie. De wall of sound is op In Concert dan misschien iets minder hoog gebouwd, In Concert swingt net zoals Big Band Live als een dolle. De songs zijn opgenomen tijdens verschillende concerten. Het knip-en-plakwerk hiertussen zorgt er op sommige momenten voor dat de overgang van de ene naar de andere song niet helemaal smooth is, maar een kniesoor die daar verder over valt. Het gaat natuurlijk vooral om de energie en het spelplezier dat de band overduidelijk tijdens deze gigs heeft. Dat dendert namelijk je speakers uit. De vrijheid die Benjamin Herman en de zijnen zichzelf gunnen om op een fundament van jazz te roeren in latin, salsa, afrobeat en een mopje reggae werkt zo op een live-cd toch nog een stuk beter dan wanneer ze de songs op een studio-cd presenteren. Op het podium wordt de band pas echt een dampende swingmachine met Benjamin Herman als locomotief en natuurlijk het geweldige gitaarspel van Boy Edgar-winnaar Anton Goudsmit als de hele kolen op het kopervuur.


mij=Dox

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven