OK Go – Of The Blue Colour Of The Sky

OK Go - Of The Blue Colour Of The SkyHoe schrijf je een recensie over OK Go zonder het woord `loopband’ te laten vallen? Nou, niet dus. Eén briljante clip, die net als Massive Attacks “Unfinished Sympathy” in één take werd opgenomen, en de band had zijn reputatie gevestigd. Hoewel Of The Blue Colour Of The Sky al begin dit jaar uitkwam, had File Under er nog geen aandacht aan besteed. Nu er een reissue is, met een bonus-cd, is het een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen. Want dat verdienen ze, en dik. OK Go maakt op deze plaat zogenaamde `intelligente’ poprock, met een knipoog naar de synthpop van de jaren tachtig en ook naar Prince, maar toch ook met een heel eigen, modern, geluid. En lef. Zo begint opener “WTF?” in een onmogelijke maatsoort, maar klinkt het werkelijk jaloersmakend intrigerend. En hoewel OK Go op de rest van de plaat nogal eens lijkt op MGMT of !!!, worden ze nergens naäpers en blijft deze plaat een avontuur om naar te luisteren. Soms zacht en gevoelig (zoals in “Last Leaf”), dan weer funky. (in “Skyscrapers”). Hitgevoelige artrock, het kan blijkbaar echt, dat bewijst OK Go. De bonus-cd (bij de Extra Nice Edition), die o.a. extra nummers, demo’s en interviews bevat, is in zijn geheel online te beluisteren. Bovendien is er nog eens toegang tot een online database met nummers die voortdurend met nieuwe aangevuld wordt. Nice!


mij=Paracadute / Ada / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven