P!nk – Greatest Hits…So Far!!!

Pink - Greatest Hits... So Far!!!Het is best grappig om een verzamel-cd van Pink te horen waarop de hits netjes chronologisch geordend staan. Dan hoor je pas goed hoe deze eigenwijze tante zich het afgelopen decennium in positieve zin ontwikkeld heeft. Het openingsnummer is overigens niet chronologisch, want een greatest hits van Pink anders beginnen dan met “Get The Party Started” lijkt me in het geval van een geboren feestbeest als deze tante volstrekt onlogisch. De drie songs die vervolgens getrokken zijn van haar debuut-cd Can’t Take Me Home zijn niet om te harden zo gedateerd klinken ze. Veel te braaf ook. Van succesplaat M!ssundaztood (goed voor dik twintig miljoen verkochte exemplaren in 2002) zijn terecht maar liefst vier songs opgenomen. Wel geldt hiervoor dat ik het minst rockgeoriënteerde nummer (“Family Portrait”) de zwakke broeder vind. Ik was in 2003 zelf niet bepaald te spreken over Try This dat Pink voor het grootste deel schreef met Rancids Tim Armstrong en blijkbaar was ze er achteraf ook niet zo tevreden mee, want alleen “Trouble” komt terug op Greatest Hits… So Far!!! Ik had zelf op de een of andere manier ten tijde van de release al niet zoveel met de singles van I’m Not Dead en als ik ze nu terug hoor is dat geen steek veranderd. Doe mij maar een lekkere rebelse track als “So What”. Dan vind ik Pink op haar best. Maar Pink moet vooral geprezen worden om haar eigengereidheid. Daarmee lijkt ze je als luisteraar steeds weer te willen pesten door maar niet voor een stijl te kiezen en – zeker niet – als iets bewezen is succesvol geweest te zijn, argeloos je schouders op te halen en lekker wat anders te gaan doen. Ik vind dat wel grappig. Alleen zou iemand haar toch eens stokslagen moeten geven voor die draken van ballades waar ze elke keer weer mee op de proppen komt. Want van de nieuwe songs is “Fuckin’ Perfect” ook tenenkrommend.


mij=Jive / Sony

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven