The Late Call – You Already Have A Home

The Late Call - You Already Have A HomeTwee jaar terug debuteerde Johannes Mayer als The Late Call verdienstelijk met Leaving Notes. Ik omschreef hem toentertijd als een prima mix van Damien Rice en José Gonzalez. Zijn platenmaatschappij komt bij de release van de ‘moeilijke tweede’ You Already Have A Home op de proppen met de vergelijkingen Kings Of Convenience en Bon Iver, wat ongeveer op hetzelfde neerkomt. Mooie, licht getormenteerde liedjes met vaak weemoedig stemmende koortjes terwijl Mayer dartel over zijn snaren danst leveren samen een prachtig soepelzittend resultaat. Hierin schuilt ook gelijk het gevaar voor The Late Call. Als je niet oppast glijden de liedjes als een satijnen laken van je af zonder dat je er erg in hebt. Dat zou jammer zijn, want Mayer heeft een fijne stem en pen. Een gevoelig liedje als “No More Salt In Your Wounds” zou niemand mogen missen. Het instrumentarium van deze en de andere songs op You Already Have A Home is een stuk rijker dan op Leaving Notes. Meer dan op zijn debuut-cd doet Mayer’s stem bij tijd en wijle denken aan die van Coldplay’s Chris Martin. Als Coldplay zijn meer ingetogen liedjes klassiek getint zou opnemen (er komen nogal wat strijkers en blazers langs hobbelen) en op wat waterige Rhodes na akoestisch op, dan zou het best eens in de buurt kunnen komen van wat The Late Call laat horen op You Already Have A Home. Voorlopig luister ik echter liever naar You Already Have A Home dan de laatste Coldplay. En dat zouden meer mensen moeten doen.


mij=Tapete / Sonic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven