The Pineapple Thief – Show A Little Love

The Pineapple Thief - Show A Little LoveEerder dit jaar verscheen het ijzersterke Someone Here Is Missing. Op dit album solliciteerde The Pineapple Thief frontman Bruce Soord nog nadrukkelijker dan op eerdere cd’s naar een doorbraak naar het grote publiek. Bijna een half jaar later heb ik het idee dat de band inderdaad een stapje de goede kant op gemaakt heeft, alleen zijn ze nog niet zo ver als ik gehoopt had. Of de EP Show A Little Love hier verandering in kan brengen weet ik niet. De titeltrack (die dus ook op Someone Here Is Missing stond) is in ieder geval een compacte, maar toch avontuurlijke rocksong die wel precies laat horen waarom je blijft hopen dat The Pineapple Thief een keer echt opgepikt wordt. Melodie en snedig gaan hierin hand in hand. Daarna zou het voor de single- of radioluisteraar iets lastiger zijn omdat Soord een zestien minuten durend mini-epos “To Live and Die to the Familiar Sounds Of…” uit zijn mouw geschud heeft. Gelukkig is het wel opgehakt in bondige behapbare stukken waardoor de argeloze luisteraar daar weinig last van zal hebben. Meer hintend naar Radiohead als in “Counting The Cost” klonk The Pineapple Thief denk ik niet eerder. Na de suite aan nieuw werk is er ook nog een aangename verrassing in de vorm van akoestische versies van “Wake Up The Dead” en de titelsong van de laatste cd. Ook zo blijven de songs van Soord prima tot hun recht komen. Vooral het ontdoen van beats en het toevoegen van de piano in de eerste van de twee songs vind ik een bijzonder sterke wending.


mij=Kscope / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven