The Self Employed – Highway Society

The Self Employed - Highway SocietyDe jongens van T.IF.T zijn nu eigen ondernemers en noemen zich nu The SelfEmployed. Twee jaar geleden wonnen ze nog de Amsterdamse popprijs en nu gaan ze met een nieuwe naam, een nieuwe bekende producer (Rob Klerx, drummer van Moke) en een nieuwe cd op zak proberen het grote publiek te bereiken. Ik kende T.IF.T niet, dus dit was mijn eerste kennismaking met de soms nogal op Peter Gabriel lijkende stem van Jos van Geffen. Mijn verdere wandeling door de nogal verschillende nummers doet me beseffen dat ze nog altijd op zoek zijn naar die gewilde eigen stijl. Al hebben ze met Jos van Geffen al een stap in die richting, want herkennen zal ik ze wel aan zijn stem. Highway Society is een afwisselende plaat met ruigere rocknummers als “Just A Routine” en “Utopia” en ook softere nummers als “Now Is The Time” en de titeltrack (met gitaarlijntje uit Knives Out van Radiohead). De titel van het album hebben ze gekozen als reactie op de huidige snelle wereld. Maar soms kan het ook langzaam gaan aangezien ik sinds de releasedatum (mei 2010) weinig meer van ze heb gehoord. Maar wat niet is, kan nog komen.


mij=Kletter / Munich

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven