TV Buddhas – Dying At The Party

TV Buddhas - Dying At The PartyEigenlijk zijn er veel te weinig guerrilla gigs. Het lijkt me zo gaaf; als band gewoon een zaal binnenstruinen waar later op de avond een andere band optreedt en dan even hopsa een paar nummers knallen. Gewoon, omdat het kan. De TV Buddhas deden het vorig jaar op Le Guess Who? en wonnen daarbij flink wat zieltjes. Veel optreden, dat doen deze in Berlijn woonachtige Israëliërs sowieso al een paar jaar. De laatste keer dat ik ze aan het werk zag was het nog een man/vrouw-combo, maar op de hoes staat nu toch echt een derde wiel aan de wagen. Dat derde wiel is de broer van drumster Mickey Triest. Het geeft ze de band net wat meer lucht in de banden op het podium Juval kan zich wat meer op zijn zang concentreren nu hij een waardige tegenspeler op gitaar aan zijn zijde treft. Dat stelt de band bovendien in staat om sneller dan het licht de cd Dying At The Party op te nemen. Deze eerste full length klinkt namelijk alsof ‘ie in een achternamiddag opgenomen is. Dat snelle werken is in het geval van TV Buddhas een pré. Voor het soort opwindende rock ‘n’ roll dat de drie maken wil je helemaal niet dat alles tot in de puntjes verzorgd klinkt. Dat dat een paar foutjes oplevert, soit, het is al lastig genoeg om de energie van de band vast te leggen zo zonder publiek dat opgezweept moet worden. Toch slagen ze daar behoorlijk in. Met negen nummers in een klein half uurtje is Dying At The Party dan misschien een beetje aan de korte kant, maar zo’n cd is voor TV Buddhas toch ook vooral een excuus om weer stad en land af te reizen. Want, eerlijk is eerlijk, op het podium overtuigen de TV Buddhas veel meer dan zo in een kille studio in Givat Yeshayahu.


mij=Trost

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top