Zach Hill – Face Tat

Zach Hill - Face TatZach Hill is zonder twijfel een van de meest bijzondere drummers van het eerste decennium van deze eeuw. Wie hem in Hella tekeer hoorde gaan klapperde al snel met zijn oren. Misschien ligt het feit dat hij zich het drummen zelf eigen heeft gemaakt er wel ten grondslag aan dat hij zo totaal anders klinkt dan zijn geschoolde tegenhangers. Zijn spel straalt wel discipline uit, maar vooral ook vrijheid van denken. Het verbaast me dan ook niet dat hij samenwerkte met bijvoorbeeld Marnie Stern en leden van The Mars Volta. Ook zijn tweede solo-cd Face Tat is er een die heel wat van zijn luisteraars vraagt. Wie daarvoor het geduld op kan brengen hoort een wervelwind van dertien songs langs komen waarin Hill uitpakt met onnavolgbare samples, drumfills, weirde geluiden en zelfs zang. Hiervoor krijgt hij onder meer hulp van Deerhoof-drummer Greg Saunier en neo-hippie Devendra Banhart, die zijn stem leent voor de loops in “Second Life”. Dat afsluitende nummer is in al zijn spacyness nog het meest een liedje. Verder is Face Tat vooral weer een bijna uitputtende trip aan creativiteit van een drummer die mij maar blijft verbazen. Check maar eens songs als “Ex-ravers” of de rauwdauw-noise van “The Sacto Smile”. Vooral die laatste klinkt alsof er een bom ontploft in je huiskamer.


mij=Sargent House / Sonic

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven