Allen-Lande – The Showdown

Allen-Lande - The ShowdownHet eerste wat opvalt aan de hoes van Allen-Lande´s The Showdown is de lelijke tweekleurige band bovenaan. Blijkbaar moest met verwijzingen naar de hoezen van de voorgaande albums The Battle en The Revenge benadrukt worden dat dit deel drie van een trilogie is. Het is waar, wie de eerste twee albums goed vond kan The Showdown blind aanschaffen. De songs zijn weer van de hand van Magnus Karlsson (Primal Fear, Starbreaker), de zang wordt verzorgd door twee van de betere galmers in de metal, Jorn Lande en Symphony X´s Russell Allen. What´s not to like? Een kritische noot mag echter ook wel: het begint een beetje een trucje te worden. In de mix stevig aangezette slaggitaarpartijen met gitaaruithalen daaroverheen, een overrompelende productie en songs die zo snel mogelijk in bombast overgaan. Tegelijkertijd: er staan toch weer een paar knallers op, zoals het titelnummer, de powerballad “Copernicus” en “The Artist”. Laten we wel zijn, hoe vaak krijg je twee zangers van dit kaliber op een en hetzelfde album? De composities zijn sowieso van constant niveau, waar broodschrijver Karlsson bij andere projecten nog wel eens te snel tevreden is. Misschien moeten we maar gewoon blij zijn dat er nog een derde album kwam en stiekem óók blij zijn dat het hierna ophoudt, voor het een te opzichtige herhalingsoefening wordt.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven