Halford – Made Of Metal

Halford - Made Of Metal Vorige week maakte Judas Priest bekend er na nog één wereldtour mee te stoppen. Stoppen op je hoogtepunt kun je het niet meer noemen, maar de afgelopen jaren zijn ze ook bepaald geen achteruitsukkelend bandje geweest. Rob Halford hoeft echter geen nieuwe bezigheid te zoeken, want met Halford heeft ´ie die al een tijdje naast Priest. Eind vorig jaar was er verrassend een kerstalbum, Winter Songs, maar de titel Made Of Metal laat weinig aan de verbeelding over omtrent de stijl van dit album. Met dezelfde band, dus met gitaristen Roy Z en Mike Chlasciak, bassist Mike Davis en drummer Bobby Jarzombek. (Die laatste is overigens naar verluidt een van de zeven drummers die geauditeerd hebben voor de vacante drumkruk bij Dream Theater.) Behalve het kerstuitstapje is dit het eerste volledige album van de band sinds 2002. Een instantklassieker is het niet, simpelweg omdat er nogal eens op veilig gespeeld is. De eerste verrassing is pas te horen bij het zesde nummer, “Till The Day I Die”, waar plots slidegitaar en mede daardoor southern-rockinvloeden te horen zijn. Maar zit de Halfordfan te wachten op hele nieuwe dingen? Ik denk het niet. In dat geval wordt de fan op zijn wenken bediend, want Halford en kornuiten zijn uitstekend in vorm en laten bijna een album lang snoeiharde riffs en snelle solo´s horen, in een magistrale productie van Roy Z. Die laatste en koffie waren trouwens de inspiratie voor “Heartless”.Okee, de teksten van Halford zijn verder ouderwets fantasieloos, maar dat vergeet je makkelijk wanneer je hoort hoezeer ze erin geslaagd zijn strakke metal op de plaat te zetten zonder een overvol geluidsbeeld te krijgen. Als dan de composities bijna als een compilatie van Halfords bands klinken, moet je concluderen dat het op veilig spelen toch een uitstekend album heeft opgeleverd: veertig jaar aan metalinvloeden met een sound van nu.


mij=Metal God / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven