Monstertone – Thrills, Pills And Kills

Monstertone - Thrills, Pills And KillsDe 3FM Serious Request-ellende is gelukkig weer voorbij. Ik weet het, er wordt veel geld opgehaald voor doelen die het waard zijn gesteund te worden. Maar het gedoe eromheen is precies de lege huls die 3FM voor mij is. Oeverloos babbelende grootverdieners achter de microfoon, een stroom van BN´ers, voor het grootste deel vooral komend omdat ze iets te verkopen hebben, en hordes twitteraars, bellers en neus-tegen-de-ruit-drukkers die alleen maar op televisie willen komen. En o wat zijn we gezellig met de artiesten, maar het zijn alleen de Blöfs en Borsato´s die langskomen. De grootverdieners die zo nóg meer verdienen. Waarom niet het lokaal talent promoten? Uit Eindhoven komt genoeg aan talent dat de moeite waard is. Monstertone bijvoorbeeld. Een viertal dat sinds 2007 aan de weg timmert en debuteert met Thrills, Pills And Kills. Een lekker foute hoes in pinup-/tatoeagestijl, met bijpassende groovende rock, ergens tussen de Datsuns en pure stoner. Het klinkt alsof ze het in een keer hebben opgenomen en dat is altijd een pluspunt in dit genre. Ach, er is best wat op aan te merken. Zo is de zang niet altijd even strak, maar laten we wel zijn, stoner is geen genre dat op de zang drijft. Stoner moet vooral energie en een gestaag doorstomende ritmesectie hebben. Afgezien van een enkele song waar iets te geforceerd geprobeerd wordt afwisseling aan te brengen, zijn die ingrediënten volop aanwezig op dit album. Als dan zo nu en dan ook het wahwah-pedaal smaakvol wordt ingezet, kan ik alleen nog maar concluderen dat dit een lekkere pot dampende rock and roll is. Da´s nog eens wat anders dan de Hilversumse eenheidsworst.


mij=Will Riff For Food Music / Clearspot

11 reacties

 1. Monstertone

  Hey Prikkie,
  bedankt voor je recensie.En idd een vriendin van ons was ij het glazenhuis,maar ze draaiden alleen bands/artiesten met een deal,en niet met een eigen beheer cd.
  groeten
  ron ,Monstertone

 2. Prikkie

  Is dat letterlijk zo gezegd? Naar nieuwe dingen zoeken en laten horen is onderdeel van muziekradiomaken. Op deze manier is het alleen een doorgeefluik voor de industrie. Geen wonder dat alle programma´s met een eigen gezicht en geluid verdwijnen. Een Betonuur zit er niet meer in. Niet omdat de fans er niet meer zijn, maar omdat de Britney Spearsen meer opleveren. Gelukkig kun je steeds vaker rechtstreeks bij de band cd´s en downloads aanschaffen. Dan weet ik in elk geval dat het geld terechtkomt bij degene die er hard voor gewerkt heeft…
  Hier bij FU zijn we in elk geval blij met eigen beheer-materiaal, zeker als het goed materiaal is. 🙂

 3. Ludo

  als je een distributiedeal hebt met Clearspot is het toch al geen Eigen Beheer-materiaal meer. vind ik althans. ik bedoel ik neem aan dat we hier niet te maken hebben met een cd’rtje in een flodderig plastic hoesje, met de tracklist met een balpen op een papiertje geschreven.

 4. Prikkie

  Nee hoor, helemaal top verzorgd. Maar goed, het feit dat eigen beheer niet gedraaid mag worden is op zich al een schande. Zijn er niet ergens regels in de Mediawet dat ze geen kartelafspraken mogen maken?

 5. Rene

  @Prikkie Ik ben het met je eens hoewel de situatie bij 3FM natuurlijk niet nieuw is. Kartelvorming en formatdraaien zijn twee handen op een buik, of dacht je dat Rob Stenders, Henk Westbroek en consorten enkel zijn opgestapt omdat ze te oud zijn en niet meer passen in het 3FM-beleid?
  Slechts Studio Brussel is nog in staat om demo’s en eigen beheer-werk te draaien, omdat ze a priori nieuwe muziek interessant vinden.

 6. okay prikkie,ludo,rene en ewie
  Gelukkig praten hier muziekliefhebbers met elkaar , dat merk je zo.
  Allemaal net zo’n liefhebbers als wij zijn van de muziek die wij maken of het nou orgineel klinkt of niet.Het komt uit het hart en niet uit de portomonee,alhoewel uit maken van een eigen beheer cd toch ook wel wat kost en daarom het er ook toppie uit moet zien.Hopelijk ontdekken nog meer echte muziekliefhebbers onze cd,zodat we onze zuurverdiende spaarcentjes terug kunnen verdienen.Al is dat niet de insteek.
  Ron , Monstertone

 7. Prikkie

  Ron: We zijn geen muziekjournalisten, maar inderdaad eerst en vooral liefhebbers. Wat mij betreft is het schrijven voor FU vooral leuk omdat ik er zelf dingen mee ontdek die ik anders nooit ontdekt zou hebben. Dat waren er dit jaar weer heel wat, en daar hoort jullie album zeker bij. 🙂

 8. Monstertone

  Hey Prikkie,
  bedankt voor je recensie.En idd een vriendin van ons was ij het glazenhuis,maar ze draaiden alleen bands/artiesten met een deal,en niet met een eigen beheer cd.
  groeten
  ron ,Monstertone
  Is dat letterlijk zo gezegd? Naar nieuwe dingen zoeken en laten horen is onderdeel van muziekradiomaken. Op deze manier is het alleen een doorgeefluik voor de industrie. Geen wonder dat alle programma´s met een eigen gezicht en geluid verdwijnen. Een Betonuur zit er niet meer in. Niet omdat de fans er niet meer zijn, maar omdat de Britney Spearsen meer opleveren. Gelukkig kun je steeds vaker rechtstreeks bij de band cd´s en downloads aanschaffen. Dan weet ik in elk geval dat het geld terechtkomt bij degene die er hard voor gewerkt heeft…
  Hier bij FU zijn we in elk geval blij met eigen beheer-materiaal, zeker als het goed materiaal is. 🙂
  als je een distributiedeal hebt met Clearspot is het toch al geen Eigen Beheer-materiaal meer. vind ik althans. ik bedoel ik neem aan dat we hier niet te maken hebben met een cd’rtje in een flodderig plastic hoesje, met de tracklist met een balpen op een papiertje geschreven.
  Nee hoor, helemaal top verzorgd. Maar goed, het feit dat eigen beheer niet gedraaid mag worden is op zich al een schande. Zijn er niet ergens regels in de Mediawet dat ze geen kartelafspraken mogen maken?
  @Prikkie Ik ben het met je eens hoewel de situatie bij 3FM natuurlijk niet nieuw is. Kartelvorming en formatdraaien zijn twee handen op een buik, of dacht je dat Rob Stenders, Henk Westbroek en consorten enkel zijn opgestapt omdat ze te oud zijn en niet meer passen in het 3FM-beleid?
  Slechts Studio Brussel is nog in staat om demo’s en eigen beheer-werk te draaien, omdat ze a priori nieuwe muziek interessant vinden.
  Rene: ik luister al zeker 15 jaar niet meer naar 3FM en wordt daar elk jaar in gesterkt, helaas…
  Studio Brussel rulesz….
  okay prikkie,ludo,rene en ewie
  Gelukkig praten hier muziekliefhebbers met elkaar , dat merk je zo.
  Allemaal net zo’n liefhebbers als wij zijn van de muziek die wij maken of het nou orgineel klinkt of niet.Het komt uit het hart en niet uit de portomonee,alhoewel uit maken van een eigen beheer cd toch ook wel wat kost en daarom het er ook toppie uit moet zien.Hopelijk ontdekken nog meer echte muziekliefhebbers onze cd,zodat we onze zuurverdiende spaarcentjes terug kunnen verdienen.Al is dat niet de insteek.
  Ron , Monstertone
  Ron: We zijn geen muziekjournalisten, maar inderdaad eerst en vooral liefhebbers. Wat mij betreft is het schrijven voor FU vooral leuk omdat ik er zelf dingen mee ontdek die ik anders nooit ontdekt zou hebben. Dat waren er dit jaar weer heel wat, en daar hoort jullie album zeker bij. 🙂
  Hey Prikkie,
  Echt super om te horen.Dit is gewoon waar we het voor doen,de liefde voor de muziek en hopelijk mensen daarmee weten te bekoren.Hopelijk krijg je eens de gelegenheid om ons eens live te zien,en ben dan natuurlijk ook benieuwd wat je ervan vind.
  groeten Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven