Paramount Styles – Heaven's Alright

Paramount Styles - Heaven's AlrightTijdens het beluisteren van het eerste nummer van dit album kon ik me nauwelijks op de muziek concentreren. De zanger deed me enorm aan een band uit de jaren tachtig denken, maar ik kon maar niet op de naam komen. De frustratie! Tegen het einde van het nummer viel het kwartje: The Blue Aeroplanes! Tot mijn grote verbazing las ik op Wikipedia dat deze band uit Bristol nog steeds zeer actief is en zelfs volgend jaar met een nieuw album komt. Maar goed, Paramount Styles dus. Ook al een stel veteranen. Zanger Scott McCloud en drummer Alexis Fleisigs, beiden al jaren actief in Girls Against Boys, leveren met Heaven’s Alright hun tweede plaat af na debuut Failure American Style uit 2008. Het lijkt een typisch geval van muzikanten die vast zitten in het keurslijf van hun full-time band en daarom onder een andere naam de muziek maken waar ze echt om geven. Heaven’s Alright is een lekkere, traditionele rockplaat waar de ervaring vanaf spat. Wellicht door het duidelijke vakmanschap wordt het nergens echt spannend, afgezien misschien van het prachtig ingetogen “Steal Your Life” met opvallende pingelpianopartij. Ook “Stay Alive” is bijzonder fraai en een mooie inleiding tot de live opgenomen en indrukwekkende afsluiter “Come To Where You Are” dat ruim zeven minuten duurt en duidelijk maakt dat Paramount Styles eigenlijk vooral live gezien moet worden.


Mij=Cycle / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven