The Grand Opening – In The Midst Of Your Drama

The Grand Opening - In The Midst Of Your DramaDrie nummers op weg valt de loomheid die The Grand Opening kenmerkt goed op zijn plaats. Single “Be Steady” zet een tandje bij en daarmee ontstijgt het nummer de rest van de plaat. Die rest is, naast sterk geproduceerd en goed in het gehoor liggend, ook een beetje saai. John Roger Olssons stem is mooi, zijn nummers steken knap in elkaar en het is daarom jammer dat Olsson niet meer aandacht heeft besteed aan de afwisseling op de plaat. Die is er nu te weinig, en daarom blijft “Be Steady” een eenzame verademing. In The Midst Of Your Drama is Olssons derde als The Grand Opening. Daarvoor maakte hij veel ambient, waarvan er op de eerste twee Grand Opening-platen nog resten hoorbaar waren. Sloom, rustig, uitgesponnen, duister. In The Midst Of Your Drama is lichtvoetiger, alhoewel we uit de teksten kunnen opmaken dat het een liefdesverdrietplaat is. Dat ambient niet het meest lyrische muzikale genre is, wordt hier helaas pijnlijk duidelijk: Olsson bespreekt de breuk in zinnen die het niveau van een gemiddeld puberdagboek nergens ontstijgen. Naast het gebrek aan variatie is dit een tweede vrij ernstige onvolkomenheid, die ervoor zorgt dat zij die In The Midst Of Your Drama links laten liggen weinig zullen missen.


mij=Tapete / Sonic

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven