The Like – Release Me

The Like - Release MeIn de afgelopen jaren kwamen er flink wat door Mark Ronson geproduceerde albums uit. In 2010 waren dat er maar twee. De reden hiervoor zal wel geweest zijn dat de ene zijn eigen tweede cd Record Collection was. De andere is van het uit LA afkomstige The Like. Dit vrouwelijke kwartet bestaat al bijna tien jaar, tot een doorbraak kwam het echter nog niet. Het lijkt er op dat het met hun tweede Release Me (Are You Thinking What I’m Thinking? verscheen eerder in 2005) ook nog niet wil lukken. Dat is best jammer, want Ronson heeft samen met de vier dames puik werk geleverd. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat wie een zwak heeft voor retro damesgroepen niet zou zwichten voor The Like. Gelijk het de twee eerste songs die de cd openen, die al weer enige tijd geleden verschenen als single, zullen je overtuigen. Check de clips bij “Wishing He Was Dead” en “He’s Not A Boy” maar eens. Heel fijn zwart-wit met zestiger jaren-achtige beelden. Voor je het weet zit je enthousiast mee te wiegen met de sprankelende liedjes. Frontvrouw Elizabeth “Z” Berg komt ook veel beter tot haar recht op Release Me dan op de meer indiegeoriënteerde songs debuut-cd. De daarvan getrokken singles als “June Gloom” hadden veel minder sprankeling. Het komt ook door het aanhaken van de retro-orgeltjes die ingespeeld zijn door Victor Axelrod (o.a. Sharon Jones & The Dap-Kings voorloper Soul Providers en het gave Antibalas)) en de coole sound van de bas van Alex Greenwald (Phantom Planet). Zij behoren beiden overigens niet tot de line-up van The Like. Naast originele bandleden Z Berg en drummer Tennessee Thomas (dochter van Pete Thomas, drummer bij Elvis Costello and the Attractions) bestaat de band nu uit Laena Geronimo en Annie Monroe en sprankelen ze als nooit tevoren.


mij=Geffen / Import

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven