The Walkmen – Lisbon

The Walkmen - Lisbon
In 2008 eindigde The Walkmen op nummer twee in mijn jaarlijstje, net na The Kings Of Leon. Nu ben ik weer bezig met het lijstje voor 2010 in m’n hoofd samen te stellen, en de vraag is: waar komt Lisbon terecht. Kunnen ze me weer zwaar overdonderen zoals in 2008 of is het Hamilton Leithauser sindsdien zo goed afgegaan dat zijn tergende stem nu minder gebroken klinkt? Ik moet wel even op mezelf inpraten, want alles zal tegenvallen in vergelijking met You & Me, dat realiseer ik me wel degelijk. Maar ik moet toegeven dat Lisbon er niet voor onderdoet. Weer de helse stem van Hamilton, de blaasinstrumenten en de balkaninvloeden. Alles tesamen gebracht in bombastische creatisch die tot hoge hoogten kunnen gaan en de puntjes van je vingers doen tintelen. Luister bijvoorbeeld naar “Victory”, de naam zegt het al, een nummer dat voelt als een overwinning. Daar vind ik The Walkmen op hun sterkst, nummers met een hoge energie. Toch moeten we het ook doen met enkele rustig en relaxte nummers zoals “While I Shovel The Snow” en “Torch Song”, die neem ik voor lief. Lisbon komt zeker in het lijstje terecht, daar ben ik al wel over uit. Maar waar, dat wordt nog even afwachten!


mij= Talitres / Munich

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top