Britta Persson – Current Affair Medium Rare

Britta Persson - Current Affair Medium RareVanmorgen aan het ontbijt. De Jongedame wil d’r boterham niet opeten. Ze heeft echter wel een dijk van een smoes. ‘Als ik deze muziek hoor, dan wil ik dansen.’ Breng daar dan maar eens wat tegenin als (muziek)liefhebbende vader. Ik snap het nog ook best, want op een bepaalde manier heft Britta Perssons derde cd Current Affair Medium Rare ook wat prettig kinderlijk naïefs. We waren op dat moment al beland bij “For the Steadiness”, een liedje dat ingetogen begint, maar naar het einde toe heerlijk uitbundig wordt. En dat dan inderdaad flink op de heupen werkt. Op een bepaalde manier doet Persson me denken aan heldin Kim Wilde. Het komt ook wel door de eightieszweem die over veel van haar liedjes hangt. En aangezien mevrouw Storm en ik op het moment zwaar verslaafd zijn aan de geweldige zich in de eighties afspelende politieserie Ashes To Ashes is dit mooi slagroom op de taart. Naast eighties heeft Persson ook dat bijna vanzelfsprekende eigenwijze Scandinavische tintje in d’r stem en muziek. Ze speelt soms het lieve zoete meisje met de grote ogen (“Some Girls Some Boys”), maar knabbelt als je even oppast ook aan je oren. Vlijmscherp wordt Current Affair Medium Rare echter nergens en overdreven excentriek ook niet, maar ik vind het wel prettig zo’n album dat vol staat met fijne indie popsongs zonder zwakke broeder. Na het gezamenlijk dansje ging de boterham er overigens zo in bij De Jongedame. Gelukkig maar.


mij=Dying Giraffe / Munich

7 reacties

  1. Raar mens en live rammelt het nogal eens. Maar ik ben fan. Haar vorige albums hebben twee weken op repeat gestaan toen ik in 2008 in Zweden was. Good times.
    Live rammelen, zo erg is dat toch niet? Of bedoel je dat het slecht was?
    Niet slecht. Charmante imperfecties. Soms doet het een beetje amateuristisch aan, maar zonder dat het ergens irritant wordt.
    @Arno: laat ik daar nu precies heel erg van houden 🙂
    Begin mei is Persson weer in Nederland. Ik ga wel kijken. Blink niet denk ik 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven