Codes In The Clouds – As The Spirit Wanes

Codes In The Clouds - As The Spirit WanesVolgende week zit ik met een half elftal File Under-mensen in Groningen om verslag te doen van de 2011-editie van Eurosonic/Noorderslag. Dat is naast hard werken ook reuzegezellig. Ik weet nu echter al dat ik de vrijdag van Eurosonic graag ook ergens ander geweest was. Ofwel in Utrecht waar in Ekko het machtige iLiKETRAiNS speelt ofwel in Tilburg waar in 013 het wat minder bekende Codes In The Clouds speelt. Deze Engelsen leverden twee jaar terug met Paper Canyon een album af dat weliswaar netjes de hele post-rock checklist afvinkte, maar het was vooral óók zwaar overtuigende post-rock. Na een remix-versie van hun debuutalbum is het nu tijd voor de tweede plaat As The Spirit Wanes. En daarop gaan ze hier op bijna dezelfde voet verder. De tien songs zijn echter duidelijk korter dan die op het debuut. Ze waaieren nog steeds uit, maar dat neemt nu dus wat minder tijd in beslag. Het maakt gelijk de stootkracht van de band groter en houd je als luisteraar hongerig. In kortere tijd moeten ze in een song namelijk hetzelfde bereiken. Daar slagen ze op overtuigende wijze in. Verrassend wordt het (helaas?) nergens, maar een lentefrisse metallofoon in “Washington” en de treurige blazers in “The Reason In Madness, In Love” zorgen wel voor de juiste inkleuring aan details. Voordeel van de kortheid van de songs is bovendien dat het de band live wel ruimte geeft om verder uit te wijden. Ik ben er zeker van dat ze dat live ook daadwerkelijk overtuigend zullen doen.


mij=Erased Tapes / Konkurrent

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven