Delorean – Subiza

Delorean - SubizaLet even op, de band heet Delorean. Opgericht in 2000 en ja, vernoemd naar die auto uit de Back To The Future-films. Dus niet Dolorean, dat Amerikaanse indiegezelschap. Maar goed, terug naar Delorean; de Spaanse Bag Raiders, zeg maar. Beetje italohouse hier (“Infinite Desert”), wat MGMT-achtig galmende koortjes daar (“Real Love”), tropisch vleugje erover. Een zooitje elektronische producers vermomd als Kitsuné-indiebandje. Of wacht, ze hébben een remix voor Kitsuné gemaakt. Zelfs DJ Tiësto vond ‘m geweldig. Dat is het verschil met het originelere geluid van bijvoorbeeld de Crystal Fighters: Delorean presenteert dan wél weer een diepe bas als dat moet. Het repetitieve en psychedelische aan de liedjes doet zelfs denken aan de Chemical Brothers. En dan toch weer een opwekkend popliedje als “Simple Graces” maken, dat dubbele is de kracht van Delorean. Ze komen er niet geweldig ver mee, echt bijblijven willen de liedjes maar niet, maar ruim voldoende voor een goed feestje op Eurosonic moet dit zeker zijn.


mij=True Panther

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven