Graffiti6 – Colours

Graffiti6 - ColoursIk weet niet precies hoever in het voren bands geboekt worden voor Eurosonic, maar het is best verbazingwekkend dat Graffiti6 op de 2011-editie speelt. Want met “Annie You Save Me” en ” Stare Into The Sun” (ook opgepikt voor een Wieckse Witte-reclame) heeft de band rond zanger Jamie Scott en producer Tommy D al twee behoorlijke hits achter hun naam staan. Dan verwacht ik eigenlijk dat ze Eurosonic al ontgroeid zijn, helemaal omdat ze al op Lowlands stonden afgelopen zomer. Aan de andere kant presenteert White Lies zijn nieuwe album ook op Eurosonic en die band speelt dit jaar ook al in de HMH. Dat Graffiti6 hits scoort verbaast me overigens niets. De Scott en D hebben met Colours afgelopen najaar een album afgeleverd dat je moet plaatsen in de hoek waar Gnarls Barkley, Mark Ronson en Jamie Lidell zitten. Daar helpt Scotts soulvolle stem, die af en toe Prince-achtige trekjes vertoont, flink bij. Maar onderschat de productionele kunsten van Tommy D ook niet. Deze man werkte onder meer met Kanye West en Kylie Minogue en heeft twintig jaar terug ook bij Right Said Freds hitsingles achter de knoppen gezeten. Colours zit dan ook bijna verdacht gelikt in elkaar. Je zou bijna voor elke gemoedstoestand wat terug kunnen vinden. De singles en openingstrack “Stone In My Heart” zijn bijvoorbeeld vrolijke popstampers, “This Man” is een gelikte funkglijer en “Over You” zo mogelijk nog gladder, terwijl “Calm The Storm” zo als ballad op een Moby-plaat gekund had. Toch krijg ik geen moment het gevoel naar een ‘gemaakte’ plaat te luisteren. Terwijl dat toch best voor de hand had gelegen.


mij=Rough Trade / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven