Jeff Scott Soto – Live At Firefest 2008

Jeff Scott Soto - Live At Firefest 2008Jeff Scott Soto mag dan nogal onflatteus Journey uitgezet zijn, sindsdien brengt hij het ene na het andere album uit. De afgelopen jaren was hij te horen op een solo-album, het album van W.E.T. en dat van Trans-Siberian Orchestra, en nu is het tweede live-album in twee jaar verschenen. In 2009 was daar de live-dubbelaar One Night In Madrid, nu is Live At Firefest 2008 uitgebracht. Wacht even, One Night in Madrid uit 2009, zou die uit dezelfde tour komen? Jup, en bijgevolg is de setlist van beide live-cd´s vrijwel identiek. Niet alleen qua songs, maar ook in de volgorde is er amper iets verschillend. Er is overigens een redelijk opmerkelijk verschil: de band. Die werd kort voor de opnamen van One Night In Madrid gewisseld. Hier is het nog de band met gitarist Howie Simon. Gelukkig waren beide bands uitstekend. Soto is uitstekend bij stem, in rockers, funkier werk en hier en daar pure soul, de band is strak en kan het materiaal prima aan, kortom alles is dik in orde. Het geluid is iets minder gepolijst, maar dat komt de livesfeer weer ten goede. Het blijft echter een beetje vreemd om kort na elkaar twee vrijwel identieke live-cd´s uit te brengen. Het verschil tussen de bands is niet zodanig dat het een extra release rechtvaardigt. Blikvanger is en blijft Jeff Scott Soto, niet de band erachter. Alleen de echte fan zal dit album nog kopen en met de kwaliteiten van Soto is dat eigenlijk een tikkie zonde.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven