Krach – Krach

Krach - Krach Ken je dat? Van die toevalstreffers. Als ik vorig jaar op festival de-Affaire dat ene optreden wél leuk had gevonden, dan was ik misschien nooit doorgelopen naar Krach. Dat bandje dat eigenlijk een doorstart is van With Ice, met de gitarist van Roosbeef, Reinier van den Haak. Ik zag vijf mannen op het podium met kekke uniformpjes aan, met daaronder foute witte hempjes en bretels. Zelfverzekerd en een tikkie rebels. De pakkende, schurende, stuiterende electro/dance rock van deze Gelderse band vond ik uiterst aanstekelijk. Het deed me wel wat denken aan Soulwax Nite Versions. Kinetische rock noemen ze het zelf en dat heeft alles met beweging te maken. En ja, dansbaar is het zeker. Maar hoe zou dat op de cd uitpakken? Na de release van het warmhoudplaatje in september (de EP Kompakt Disk), is er nu het volledige debuutalbum. En dat is er gekomen met wat ondersteuning van o.a. Torre Florim (De Staat). De band vlecht rock en electro behendig in elkaar. Het album staat sowieso vol goede ideeën, die grotendeels ook nog eens goed uitpakken. Dat ze niet alleen maar op effectbejag zijn gegaan vind ik ook te waarderen. Niet alleen die pompende funky beats, maar hier en daar ook wat rustiger werk. Al zakt de energie dan soms wel wat te veel weg, zoals in “Musictool”. In dat nummer wringt de zang ook wat, net zoals in het begin van “Hunger”. Maar goed, dat nummer ontspoort dan wel weer heel lekker. En als je als band dan verder nog nummers in je repertoire hebt als “And So I Do A little Dance”, “Do The Wave Now”, “Although It Hurts”, en het heerlijk over the top “Transformer”, tja, dan kan ik niet stil blijven staan. Opwindend plaatje.


mij=Krach / PIAS

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven