Michael Bormann – Different

Michael Bormann - DifferentHet vorige solo-album van ex-Jaded Heart-voorman Michael Bormann wist voor mij bijzondere hoogten te behalen. Of diepten – want zelden had ik zo´n overgeproduceerd album gehoord. Gelukkig maakt Different in dat opzicht zijn naam waar, want deze ronde is de echo voor Duitse begrippen zelfs beperkt. Koppel dat aan vrolijke niets-aan-de-hand-deuntjes en Bormanns stem komt volledig tot zijn recht. Qua stem zit hij ergens tussen Jon Bon Jovi en Dan Reed en dat geldt ook voor de songs. Songs met een wat meer akoestische feel, lekker up-tempo songs, zelfs een ballad auf Deutsch en teksten die vooral niet te serieus moeten worden (“Mr. Rock ´n´ Roll”), het zit er allemaal in. Je kunt zeggen dat het weinig inhoud heeft en dan heb je nog gelijk ook. Maar de songs zitten prima in elkaar en zijn zo lekker uitgevoerd dat je er ongemerkt vrolijk van wordt. En dan blijkt een typisch zomerplaatje zelfs in de winter gewoon te werken.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven