Middle Class Rut – No Name No Color

Middle Class Rut - No Name No ColorEr zijn tegenwoordig aardig wat bandjes die alleen maar bestaan uit een drummer en een gitarist. Waarom zou je ook meer nodig hebben? Dat je daarmee nog hele verschillende wegen in kunt slaan, dat moge duidelijk zijn. Middle Class Rut neemt met zijn tweeën een afslag die ik nog niet eerder door een duo genomen zag worden. Ze neigen nogal naar At The Drive-In of Sparta, naast The Mars Volta die andere spin-off van die legendarische band. Met dit verschil dat zanger/gitarist Zack Lopez meer weg heeft van Jane’s Addictions Perry Farrell en dat ‘ie ook niet vies is de stijl van Rage Against The Machines Tom Morello. Dat laat hij gelijk al horen in het openingsnummer “Busy Bein’ Born”. Wat mij betreft scoort Lopez hiermee bonuspunten voor Middle Class Ruts debuut-cd No Name No Color. Met zijn tweeën weten Lopez en drummer Sean Stockham een aardige bak herrie je speakers uit te blazen. Het concept voor het opnemen van de songs was simpel. Jammen, teksten erbij, aan elkaar breien en gelijk daarna opnemen in dezelfde oefenruimte. Het heeft No Name No Color een lekker in your face-karakter gegeven. De harde, snellere noisesongs varen hier wel bij. Als de band wat terugschakelt in snelheid en een wat meer psychedelische insteek kiest wordt het minder. Wat dat betreft is single (en het toegankelijke) “New Low” op het randje. Verder moet de band niet ‘zakken’.


mij=Bright Arena / Ada / Rough Trade

4 reacties

  1. Ik heb hem al heel wat keren gedraaid, doet mij vooral aan Warrior Soul denken.
    @Metalmakker: Moeha! Dat was de naam die ik zocht toen ik voor mijn cd-kast stond te peinzen over waar het nu nog meer op leek! Kory Clarke cs! Helemaal top!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven