Silent Stream Of Godless Elegy – Návaz

Silent Stream Of Godless Elegy - NavazDe band Silent Stream Of Godless Elegy, of kortweg SSOGE, bestaat al sinds 1995. In die periode tijd hebben ze, met dit album Návaz meegerekend, zes langspelers uitgebracht. Op zich wel vreemd dat de band buiten Oost-Europa eigenlijk nauwelijks bekend is en dat terwijl ze al zo actief is geweest en in eigen land al de nodige Grammy’s in de wacht heeft gesleept. Wellicht is een van die redenen dat ze veelvuldig, en op dit album zelfs volledig, in het Tsjechisch zingen. Daarnaast, komend uit Moravië, de regio in het verre oosten van het land tegen de grens met Slowakije, is het niet vreemd dat ze door hun eigen cultuur flink gedreven worden en deze duidelijk in hun muziek laten terugkomen. Daarbij maken ze ook dankbaar gebruik van traditionele instrumenten uit het thuisgebied als de viool en de cello. De female fronted metal van deze achtkoppige band krijgt zo een geheel eigen sound. Zeer originele folk metal is wat ze maken. Welke mij doet denken aan The Sins Of Thy Beloved, maar dan minder treurig. En qua power zitten ze meer in de richting van de wat oudere albums van Lacuna Coil. Zangeres Hanka Hajdová zorgt voor de warme en heldere vocalen, die in de krachtige vocalen van zanger Pavel Hrnčíř een natuurlijke tegenhanger vindt. In de ruim drie kwartier dat Návaz duurt vliegen de negen sterke, energieke nummers voorbij. Met een beetje marketing zullen ze weldra bekend zijn bij een groter publiek. Dat verdienen ze. Aan dit album zal het in ieder geval niet liggen.


mij=Season Of Mist / Bertus

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven