Smoke Or Fire – The Speakeasy

Smoke or Fire - The SpeakeasySmoke or Fire maakt punk. Let wel: punk met een kleine p, want de grote P hebben ze tot dusver nog niet verdiend. Na drie leuke, maar weinig opzienbarende albums zou op The Speakeasy alles op zijn plaats moeten vallen. Melodieuze punkrock met het politieke hart ook op de juiste plek. En het moet gezegd worden, opener “Integrity” is veelbelovend en valt vooral op door het geweldige gitaarwerk. Maar naarmate het album vordert, valt vooral op hoe veilig punk tegenwoordig geworden is. Degelijk en veilig zijn woorden die eigenlijk niet voor zouden mogen komen in een stukje over een punkband. De heren van Smoke or Fire klinken als lieve jongens die na een explosief optreden het liefst nog even een potje Rummikub spelen in de kleedkamer. Toch kennen ze hun klassiekers, gezien de titel van het nummer “Hope & Anchor”. Het energieniveau en tempo op The Speakeasy ligt onverminderd hoog, met als enige uitzondering een opvallend rustig uitstapje richting folk op “Honey I Was Right About the War”. Een folknummer op een punkrockalbum? Dat is dan toch wel weer een beetje Punk.


mij=Fat Wreck / Sonic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven