The Hot Stewards – Ambassadors Of Love

The Hot Stewards - Ambassadors Of LoveWat is er leuker dan één cd met lekkere, bijna ranzige covers van jaren tachtig-klassiekers? Juist ja, twee cd’s met lekkere, bijna ranzige covers van jaren tachtig-klassiekers. Daarom ben ik er ook blij mee dat The Hot Stewards ondanks wat interne strubbelingen nog steeds bestaan en met Ambassadors Of Love met een tweede “worp” op de proppen komen. Die strubbelingen hebben er wel in geresulteerd dat er in de line-up wat veranderd is. Als ik het goed zie – heerlijk dat werken met nicknames – zijn de drummer en de zanger van de vorige line-up gewieberd en vervangen door een kale, flink getatoeëerde drummer en -vooral- een betere zanger. Het maakt de songs op Ambassadors Of Love net wat minder ranzig en daardoor toegankelijker dan die van Cover Up. Daar dragen de dikkere lagen synthesizers ook zeker aan bij. Maar geweldig blijft het om die jaren tachtig klassiekers een leren jasje en veel te strakke spijkerbroek aan te trekken. Vrij briljant is de draai die de band geeft aan Anita Meyers “Why Tell Me Why”, dat live vast helemaal over de top zal gaan. Een fout gekozen cover als “Boys Of Summer” staat er niet op Ambassadors Of Love, maar “Girl I’m Gonna Miss You” is wel heel cheesy gedaan. Die hadden ze van mij wel wat erger mogen molesteren. Doe mij dan maar “You Spin Me Round”, “Thunder In My Heart”, “Somebody’s Watching Me” of de eerste single “When The Rain Begins To Fall” waarin Katy Steward (he, die heet normaal heel anders) de rol van Pia Zadora puik invult. Ik kan niet wachten op worp nummer drie, want drie cd’s met lekkere, bijna ranzige covers van jaren tachtig-klassiekers is nog leuker.


mij=Dying Giraffe / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven