Tom Gillam – Better Than The Rest (An Anthology)

Tom Gillam - Better Than The Rest (An Anthology)Tom Gillam woont in Texas en met de alt.country die hij ten gehore brengt zou je niet anders verwachten. Tegelijkertijd is in de zang regelmatig een fijne dosis The Eagles te horen (“Outside The Lines”), dus je zou ook nog eens aan de westkust kunnen denken. Maar nee, Gillam komt oorspronkelijk uit Philadelphia. Nou ja, hoe het ook zij, de Amerikaanse roots zijn onmiskenbaar. Tot 2007 wel alleen voor Europese fijnproevers, want tot Never Look Back uit 2007 werden zijn albums niet in Europa uitgebracht. Better Than The Rest maakt dat gedeeltelijk goed, want het zijn grotendeels nummers van de eerste drie albums. Hoewel de eerste twee albums meer een countryfeel hadden dan de albums daarna, is het geen allegaartje geworden, enerzijds omdat het authentieke Americana blijft, anderzijds omdat slide- en steelgitaar steevast belangrijk zijn in het verrassend makkelijk in het gehoor liggende geluid. The Eagles, John Hiatt, John Mellencamp, Kevn Kinney, het zijn allemaal namen die me door het hoofd schieten bij beluistering van Better Than The Rest. Maar vooral is het een gedegen Tom Gillamplaat die voor meer dan alleen insiders de moeite waard zal zijn.


mij=Blue Rose / Sonic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven