Tu Fawning – Hearts On Hold

Tu Fawning - Hearts On HoldDe openingstrack van Hearts On Hold is een dramatisch stuk muziek met een droevig blazende trompet en een onheilspellend huilende zangeres. De slome sfeer werkt een beetje op de zenuwen, maar beklemmend is het zeker. Het tweede nummer “The Felt Sense” wordt gevormd door heftig stampende trommels met daaroverheen een prachtige zanglijn van zangeres Corrina Repp. Repp is normaal solo, en vormt samen met Joe Haege (31Knots) Tu Fawning. De muziek van dit gelegenheidscollectief verschilt flink van de muziek die deze twee normaal gesproken maken. Tu Fawning is voor beiden een dekmantel om eens een hele andere kant op te gaan. Tu Fawning klinkt als een poppy zusje van The Knife; minder onheilspellend, kortere nummers en zo nu en dan (bijvoorbeeld in “Apples and Oranges”) zelfs bijna als popmuziek. Hier en daar klinkt het geheel wat stuurloos, zoals in “Hand Grenade” dat onheilspellend wil zijn maar het nergens wordt. Dat is iets wat je de plaat in zijn geheel wel mag aanrekenen: het onheilspellende mag nog wel wat zwarter worden ingekleurd. Benieuwd hoe ze dat in maart live in Paradiso gaan doen.


mij=City Slang / Konkurrent

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven