Vega – Kiss Of Life

Vega - Kiss Of LifeIk ben een verzamelaar. Dat houdt in dat ik van heel wat bands zo´n beetje het hele oeuvre in de kast heb staan. Onvermijdelijk vind je dan het ene album beter dan het andere en zul je dat vaker uit de kast trekken. Zo krijgt het album in elk geval voor mij iets van een klassieker. Op andere momenten weet je bij voorbaat dat die status er nooit in zal zitten. Zo´n album is Vega´s Kiss Of Life. Vega is de naam van de band van ex-Kick-zanger Nick Workman en de vooral als songwriters (voor onder andere Khymera en House Of Lords) bekende broertjes Tom en James Martin. Aangevuld met drummer Dan Chantrey hebben ze nu hun debuutalbum Kiss Of Life uitgebracht. De Martinbroertjes zijn niet voor niets succesvolle AOR-songwriters en dat hoor je ook wel terug op dit album. Tegelijkertijd schrijven ze wel goede songs, maar zelden krakers. De reden is simpelweg dat ze min of meer formule-AOR schrijven. Dat is niet per se erg als je een lekkere AOR-plaat wilt horen. De songs zijn beslist van niveau, Workman heeft een fraaie stem die past bij het materiaal en de mix en productie zijn uitstekend. Kiss Of Life laat echter wel haarfijn het verschil zien tussen uitstekende AOR en AOR met dat beetje extra. Het mist eenvoudigweg teveel een eigen gezicht om ooit iets van een klassieker te worden, ook in hun eigen oeuvre. Omdat het wel degelijk bovengemiddeld goed gemaakte AOR is, is het best een plezier om te beluisteren. Hoe vaak het album daarna nog uit de cd-kast komt, is echter de vraag.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven