FabrIQ 2011 voorpret

FabrIQ.jpg‘Mensen hou er rekening mee dat je tijdig keuzes maakt bij het dagprogramma in de Verkadefabriek. De zalen zijn 280 en 100 capaciteit en vol is vol. In en uit lopen staan we niet toe. De shows gaan om een intense connectie tussen publiek en artiest en niet een zap cultuur. Gracias!’ Het lijkt misschien niet al te vriendelijk van het FabrIQ-festival in Den Bosch, maar geloof me dat dit een terecht actie is, zeker gezien de grootte van de kleine zaal die echt snel vol is en in en waar geloop erg storend is.
Nils Frahm / Greg Haines


mij=Door: Ewie
Overdag zijn er twee schema's mogelijk. De eerste begint om 15.00 uur en is de reeks Zweedse popstampertjes, de handen ineenslaan, breekbare pracht en knutselkonijnen. De tweede reeks begint om 16.10 uur en is de reeks weg van die kust, met liefde achterstanden wegwerken en slimme meisjes. Dit zijn uiteraard -op een na- allemaal File Unders die u hier kon lezen. Tussendoor zijn er mogelijk nog wat overstapmogelijkheden, maar hoe die in de praktijk uitvallen moet blijken. Als dit achter de rug is dan kunnen we samen verder met de reeks rammelaar voor volwassenen, poppy zusje van The Knife en om dan te eindigen met industriële garagerock met soulvol randje. Tussendoor zijn er nog geheime acts, maar als u dit nu pas leest dan bent u te laat, want deze zitten vol.
Sleep Party People
Mocht je iets met de meer alternatieve popmuziek hebben, open staan voor nieuwe bands dan kon dit festival wel eens een aangename verrassing zijn. Tussendoor schijnt er nog een prima plek te zijn om wat te nuttigen -nee, niet bij de Verkadefabriek gaan eten, zie het verslag van vorig jaar- en is er iets met kunst. Zondag is er 90% kans op regen: een prima dag dus om 's middags onder te duiken bij de Verkadefabriek en dan 's avonds over te stappen naar de overkant waar poppodium W2 huist. Zaterdagavond kun je overigens al met drie Engelse vrienden in W2 in de stemming komen. Mocht je toch nog twijfelen dan staat er nog een verzamelaar op de 3voor12 Luisterpaal om je over te halen. Als je dan toch écht niet gaat, dan vertellen wij je na afloop vertellen wat je gemist hebt, maar ik schat je slimmer in.
Update: het festival zit tegen uitverkocht aan.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven