Heroes & Zeros – Simian Vices Modern Devices

Heroes & Zeros - Simian Vices Modern DevicesVoor vandaag had ik nog nooit van de Noorse progressieve rockband Heroes & Zeroes gehoord. Wel als ik FIFA 2008 gespeeld zou hebben, hun nummer “Into The Light” van het debuutalbum Strange Constellations uit 2007 was namelijk de soundtrack voor dat spel. Daarna bleef het stil rondom Heroes & Zeros, tot ze vorig jaar Simian Vices Modern Devices uitbrachten in Noorwegen en nu dan ook voor de rest van de wereld. Een inderdaad progressieve rockplaat maar niet het donkere soort, behoorlijk toegankelijk en flink afwisselend. De nummers komen gemiddeld ruim boven de vier minuten uit met uitschieters naar zeven minuten. Vooral in die langere nummers laat de band hun ware kunnen zien, mooi uitgesmeerde stukken die op het podium de tent zullen opblazen. De stem van Hans Jørgen Undelstvedt doet me soms wel denken aan Chris Wall van het voorlopig opgeheven Air Traffic, vooral in “Iron Honey & Gold”, een van de meest toegankelijke nummers ondanks het explosieve einde. Over de coverart valt nog wel wat te zeggen, drie tongen uit de ogen en de mond, erg luguber vond ik het, niet mijn keuze bij de muziek. De plaat heeft daar verder niet onder te lijden, want Simian Vices Modern Devices smaakt naar meer.


mij=Redfield / Suburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven