Matthews Southern Comfort – Kind Of New

Matthews Southern Comfort - Kind Of NewIk was halverwege Kind Of New toen ik struikelde over wat voor mij klonk als een cover. Ik wist namelijk honderd procent zeker dat ik “Woodstock” ergens van kende. Ik vond het geen geweldige cover. Even Googlen deed me hard lachen. “Woodstock” is inderdaad een cover, het is namelijk oorspronkelijk geschreven door Joni Mitchell. Ik kende het echter alleen maar in de uitvoering zoals Iain Matthews de song in 1970 opnam met Matthews Southern Comfort. Geen bonuspunten voor mij dus deze ronde. Het is me niet helemaal duidelijk waarom Matthews de jaren zeventig-naam weer van stal gehaald heeft. Ik gok omdat hij zich met de groep muzikanten die hij om zich heen verzameld heeft, weer een echte band voelt. Net zoals toen in de jaren zestig en zeventig met Fairport Convention en dus Matthews Southern Comfort. De band bestaat alleen nu voor een groot deel uit Nederlanders. Zo speelt Mike Roelofs toetsen en bespeelt BJ Baartmans slide, basgitaar en mandoline. Opvallend is ook dat Matthews niet de enige is die zingt op deze prettige zondagochtendplaat. Een belangrijke rol is weggelegd voor zangeres Terri Binion die gezegend is met een fijne warme stem. Zij schreef ook enkele songs. “Dear Richard” is hiervan de mooiste. Een hele fraaie folksong die nieuwsgierig maakt naar het solowerk van deze Amerikaanse. Alleen is het een liedje dat net als het gros van de songs een tikkie braaf is. Daardoor voelt Kind Of New met zijn dik een uur muziek aan als een plaat die net iets te lang duurt. Al wacht naar het einde toe nog wel een mooie meerstemmig gezongen song als “Blood Red Roses”.


mij=Continental / Munich

7 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven