Oh No Oh My – People Problems

Oh No Oh My - People ProblemsVier gasten die zichzelf eerst The Jolly Rogers noemen, dan Oh No! Oh My! en nu gewoon Oh No Oh My en bovendien allemaal meerdere instrumenten bespelen, weten duidelijk niet wat ze willen. Gevalletje draaikonten van de bovenste plank. De band uit Austin, Texas bracht al in 2008 hun debuutalbum uit maar beschouwt dit People Problems eigenlijk als hun echte eerste plaat. Het debuut wordt nu afgedaan als een stelletje vroege demo’s en probeersels. Ze kregen met die demo’s overigens wel al meteen een plekje op Lollapalooza. Dat dit meer dan terecht was blijkt als snel bij eerste beluistering van People Problems. Het album staat vol met zomerse indiepop waarbij vooral de heldere, The Shins-achtige zang opvalt. Vrijwel ieder nummer heeft een heerlijk refrein en het perfectionisme van de bandleden blijkt uit de kraakheldere productie. Een nummer als “There Will Be Bones” heeft een opbouw die Beatles-achtig aandoet en “Not the One” had zo op een album van Simon & Garfunkel kunnen staan. Maar onder de ogenschijnlijk vrolijke bovenlaag gaat een band schuil die ook de zwaardere thema’s niet schuwt. Zo gaat het catchy “So I Took You” over niets minder dan een lustmoordenaar: ‘So I took you with a knife and watched your eyes fight for life.’ De heren van Oh No Oh My hebben gelijk gekregen. Hun eerdere werk verbleekt inderdaad bij deze indrukwekkende opvolger.


Mij=Volleux Rec / Almost Musique / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven