Prime Suspect – Prime Suspect

Prime Suspect - Prime SuspectZo, dus u hebt deze cd ontvreemd.
Eh… ja, sorry.
En waarom dan deze precies?
Ehm…nou ja, omdat het er een van Daniele Liverani is.
Is het juist dat die tot op heden vooral bekend is van Khymera?
Ja. Maar ook van de Genius-trilogie en de band Twinspirits.
Is zijn metgezel Tommy….ehm, even kijken...
Ermolli. Ja, die zit met Liverani in zowel Khymera als Twinspirits én in deze band.
Hoe zou u de muziek van deze band omschrijven?
Als Amerikaans klinkende AOR. Als dat niet al een pleonasme is.
En wat doet die meneer Liverani precies? Hij is toch een multi-instrumentalist?
Ja, maar hier doet hij van de instrumenten alleen de toetsen. Tommy Ermolli is de gitarist, de zang is van Olaf Senkbeil, die eerder voor Dreamtide zong. Liverani heeft, anders dan bij Khymera, wel een hele dikke vinger in de pap gehad bij de songs en hij heeft de productie gedaan. Je bent veelzijdig of je bent ´t niet.
Juist ja. Maar als deze meneer in zoveel bandjes zit, waarom dan nou net een cd van dit bandje?
Omdat Senkbeil een serieus goede zanger is en uitvoering en geluid ook dik in orde zijn. Kijk agent, in dit genre is de bandbreedte heel smal. Een paar bands steken er echt bovenuit en de B-divisie is groot en muzikaal uitstekend, maar heeft net niet het beste songmateriaal. Dan komt het verschil aan op uitvoering en productie en dat is waar deze band de bonuspunten haalt. Een enkele keer komen ze zelfs in de buurt van de echte top. “So Strange” bijvoorbeeld, echt een heerlijk nummer dat het niveau flink overstijgt. Als ze er daar een album vol van zouden kunnen maken…
Ik begrijp het. Een beetje zoals bij de rangorde onder dieven. Ik heb slecht nieuws voor u: uw uitvoering was onder de maat en u mag even in dat kleine kamertje hiernaast wachten. Dat met die spijlen, ja.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven