Chef'Special – One For The Mrs.

Chef'Special - One For The Mrs.Anderhalf jaar geleden debuteerde Chef’Special met de smaakvolle Hungry EP. Ik vond het een veelbelovende start van de Haarlemse band. Sindsdien wisten de slimmeriken Mathijs van Nieuwkerk te strikken voor de knappe (prijswinnende) video van “Too Far Gone” en speelden ze als allereerste band op de Noorderslag-editie van dit jaar. Dat deden ze heel verdienstelijk. Aansluitend werd hun debuut-cd One For The Mrs. al aangekondigd voor deze maand. En die verschijnt zowaar keurig op tijd. One For The Mrs. borduurt verder op het recept (pfff flauwe woordgrap) dat de band liet horen op Hungry. Maar je hoort wel dat er voor One For The Mrs. een net wat ruimer budget beschikbaar was. De songs zitten namelijk super lekker in elkaar. Goed voorbeeld is “Colors” dat ze opgerekt hebben met een extra minuutje waardoor de opbouw en verdeling net wat meer in balans zijn. De referenties blijven overigens hetzelfde. Stereo MC’s en Relax zijn het uitgangspunt, al zou je eigenlijk ook wel The Roots van stal kunnen halen, want het gitaarsoundje (en zelfs bijna de riff) van “Airplaying” is wel meer dan een knipoog naar “Seeds” van deze band. Tof nummer. Af en toe dippen ze zich nog wat meer in de reggae zoals in “Lie To Me”. Dat had van mij niet gehoeven, maar dat is meer omdat ik niet zo’n liefhebber ben dan dat de band een beroerde prestatie levert. Tof is dat Pete Philly in het afsluitende “Road I Walk On” aan komt waaien samen met El Ten. Het geeft de cd het verdiende spetterende einde


mij=Kaiser / Rough Trade

5 reacties

 1. Marcel

  Ik ben naar de cd-presentatie geweest en daar maakten ze er echt een feestje van! Ik vind de cd echt goed, natuurlijk is het ene nummer leuker dan het andere maar ik luister de hele cd makkelijk af en tussen het studeren door, gewoon op de achtergrond of om een feestje te starten, het kan allemaal!

 2. Ludo

  Ik ben naar de cd-presentatie geweest en daar maakten ze er echt een feestje van! Ik vind de cd echt goed, natuurlijk is het ene nummer leuker dan het andere maar ik luister de hele cd makkelijk af en tussen het studeren door, gewoon op de achtergrond of om een feestje te starten, het kan allemaal!
  Voorspelling komt dus uit: Chef’Special staat op Lowlands.
  dat kekke hitje klinkt net als Pete Philly zonder hiphop wmbt
  of doet ie mee? hehe, laatookmaar 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven