Colin Stetson – New History Of Warfare Vol. II: Judges

Colin Stetson - New History Of Warfare Vol. II: JudgesHet klepperen van de kleppen, de ademhaling, aanzet en al wat meer er komt kijken bij het bespelen van de saxofoon vormen de basis waarover Colin Stetson zijn blaasinstrumenten bespeeld. Blaasinstrumenten, want Stetson is geen man van keuzes. Naast saxofoon bespeelt hij de fluit, klarinet, de hoorn en cornet, maar op zijn tweede solo-cd ligt de nadruk op de saxofoon, zijn hoofdinstrument, waarmee hij ook de wereld doortrekt als tourend lid van Arcade Fire. Verbazingwekkend genoeg zijn alle nummers zonder enige overdub op plaat vastgelegd. Verbazingwekkend, want het geluid heeft een onmeetbare diepte, waarbij het lijkt alsof er uit alle hoeken een blazer lijkt te komen. Om dit effect te kunnen bereiken heeft de Canadees twintig microfoons op verschillende plekken in de opnamestudio geplaatst. Het resultaat is een betoverende draaikolk aan gestructureerde kakofonie, op zijn best wanneer de gastvocalisten (Laurie Anderson en Shara Worden – van My Brightest Diamond) hun mond houden. Over de volle 45 minuten trekt Stetson de luisteraar in een lichte hypnose, waarbij het soms haast lijkt of de goede man achteruit staat te spelen. Een magisch stukje experimentele muziek, dat precies past in de experimentele keuken van Constellation.


mij=Constellation / Konkurrent

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven